Wednesday, October 8, 2014

پوند کیک پسته







چشم هاتون رو به تماشای این کیک زیبا و معطر دعوت میکنم, رنگ سبز پسته شادترین رنگیه که تاحالا دیدیم رنگ امید, رنگ زندگی, صلح و آزادی. هرجا پسته میبینم بی اختیار یاد ایرانم میوفتم و حسی که نسبت به این کیک دارم حس طلای سبز.

 وقتی از ایران امدم مقداری پسته تازه آوردم فقط برای پختن این کیک، هرچند میشه با پسته خشک هم پخت اما من دلم میخواست با پسته تازه بپزم. این کیک پسته رو با رسپی پوند کیک درست کردم. حالا پوند کیک چی هست ؟

کیک پوند Pound cake یه کیک انگلیسیه . در اصل این کیک از مجموع ۱ پوند (۴۵۳ گرم) آرد ۱ پوند, شکر١ پوند کره۱ پوند, تخم مرغ تشکیل شده و به این علت بهش میگند پوند کیک.  اما پوند کیک های الان از نظر ترکیب تغییراتی کردند و اندازه های کره و آرد متفاوته. این کیک خیلی خوب پف میکنه و ماندگاری بالایی داره اما نکته مهم مقدار زمان همزدن این کیک هست که تو بافت و پف کیک خیلی موثره.

مواد لازم :



سه پیمانه (سیصد وهشتادگرم) آرد کیک

یک دوم قاشق چایخوری نمک 

دو قاشق چای خوری بکینگ پودر 

یک و نیم پیمانه شکر یا 300 گرم 

100 تا ١٥٠ گرم پسته ی خرد شده 

آب ٥ قاشق غذاخوری 

کره ١ پیمانه و نصفی یا سیصد و چهل گرم هم دمای اتاق 

یک و نیم قاشق چایخوری وانیل

پنج عدد تخم مرغ درشت هم دمای اتاق 

١/٢ پیمانه ١٢٠ میلی لیتر شیر پرچرب
طرز تهیه 

١. خوب طبق معمول  فر رو روشن  میکنیم و روی دمای ۱٨٠ درجه سانتی گراد تنظیم میکنیم 
٢. یک قالب کیک معمولی ویا قالبی که وسطش سوراخه رو با کره چرب کنید و آرد پاشی میکنیم. .
٣. توی یک ظرف آرد، بیگینگ پودرو نمک رو الک کنید.
٤. کره رو با سرعت متوسط همزن دو دقیقه هم بزنید تا پف کنه. 
٥. شکر رو هم اضافه کنید و٥ دقیقه با سرعت زیاد هم بزنید.
٦. وانیل و تخم مرغ ها رو دونه دونه اضافه کنید وهم بزنید تا کاملا مخلوط بشند. 
٧. حالا قسمت اضافه کردن مواد خشکه, تو این مرحله باید آرد روبه سه قسمت مساوی اضافه کنید. بین هر دو قسمت نصف شیر رو هم اضافه کنید و هم بزنید .  
٨. پودر پسته رو با آب مخلوط کنید و اون رو با مقداری از مایه کیک مخلوط کنید.  
٩. یک سوم از مایه ساده رو کف قالب بریزید. بعدش مایه پسته رو روی اون بریزید و دوباره مایه کیک سفید باقیمانده رو بریزید.
١٠.   نوک یه چاقو و یا یه چوب کبریت رووارد مایه کیک میکنید و چند دور دورانی میچرخونید تا مایه پسته که واسط کیکست کمی مخلوط بشه با مایه کیک ساده  و طرح زیبایی درست بشه وقتی کیک پخته شد.
١١. برای مدت ٤٥ دقیقه تا یه ساعت ویا تا وقتی که خلال دندان تمیز ازمرکز کیک خارج بشه بزارید تو فر تا پخته بشه.

نوش جان 


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...