Thursday, November 28, 2013

مرغ زعفرانی با سس رب انار و قارچ





اوه چه اسم طولانی شد!!!! نمیدونستم واقعا اسم این غذا رو چی بزارم ،اما از این که بگذریم باید بگم که حتما حتما اینو باید تست کنید چون مزش عالیه وقتی میگم عالیه یعنی بینظیره ...... طعم مرغ خیلی خوشمزست و خیلی ترد و نرمه اگر چه سرخ شده اما اصلا خشک نیست، جون میده واسه مهمونی هایی که اصلا وقت ندارید اما میخواهید یه غذای چشمگیر و خوشمزه درست کنید. پس این خوده خودشه .

اصلا دل تو دلم نیست میخوام برام سر اصل مطلب تا شما زودتر درست کنید و لذتشو ببرید.


مواد لازم:

مرغ ۱ کیلو 

آبلیمو نصف لیوان 

آب نارنج نصف لیوان 

نمک ۱ قاشق غذا خوری 

قارچ به مقدار کافی 

رب انار نصف لیوان 

فلفل سیاه به مقدار کافی 

کره ۲ قاشق غذاخوری 

پیاز ۱ عدد 

زعفران آب کرده به مقدار کافی 


۱.خوب اول از همه مرغ رو تیکه تیکه میکنیم. میتونید فقط از سینه مرغ یا رون مرغ استفده کنید.

۲.  قابلمه رو پر آب میکنیم در حدود ۲ لیتر واسه ۱ کیلو مرغ بطوری که وقتی مرغ رو میریزیم تو قابلمه همه سطح مرغ رو آب بگیره .

۳. به قابلمه پر آب نصف لیوان آبلیمو اضافه میکنیم ، آب نارنج هم نصف لیوان اضافه میکنیم ( اگه  آب نارنج نداشتید میتونید حذف کنید اما اگه باشه عالیه ) و همچنین نمک ۱ قاشق غذا خوری باضافه یه دونه پیاز که چند قسمتش کردید.

۴. مرغ رو به این آب اضافه میکنیم و میزاریم واسه حداقل ۳ ساعت بمونه ، میگم حداقل در واقع هر چی بیشتر بمونه بهتره ، اگه واسه مهمونی شب میخواهید این مرغ رو درست کنید میتونید از صبح یا شب قبل بزارید تو این قابلمه و بزارید تو یخچال. مرغ به این صورت که چندین ساعت تو این آب طعم دار بمونه خیلی نرم و خوشمزه میشه.

۵. خوب بعد از ۳ ساعت یا بیشتر که موند مرغ هارو از تو آب در میاریم و میزاریم تو صافی تا آبش گرفته بشه اما آب معمولی نمیریزد روش.

۶. مرغ هارو با کمی زعفران آب شده و نمک آغشته میکنید و میزاریم که تو روغن داغ سرخ بشه با حرارت ملایم . تا زمانی که حس کردیم مرغ کاملا پخته شده اما رطوبتش رو از دست نداده.

۷. خوب مرغ های ما آمادست میریم سراغ سس خوشمزه این غذا ، اگر چه شما میتونید این مرغ رو بدون این سس هم بخورید پیشنهاد میکنم با برنج زعفرانی میل کنید.

۸. قارچ هارو با دستمال تمیز نخی پاک میکنیم ، هیچ وقت یادتون نره که قارچ رو نباید شست چون اگه بشورید آب میندازه و طردیش رو از دست میده پس با حوصله قارچ هارو با دستمال کاغذی یا دستمال آشپزخونه پاک کنید و قطعه قطعه کنید.

۹. قارچ رو با کره و فلفل سیاه تفت میدیم به مدت ۵ دقیقه ( تفت نه اینکه سرخ کنیم )کمی بهش سیر خرد شده اگه دوست داشتید اضافه کنید.

۱۰ رب انار رو بهش اضافه میکنیم و واسه  ۲ دقیقه میزاریم تا رب انار تفت بخوره و در نهایت اندازه کمتر از نصف لیوان آب اضافه میکنیم.

۱۱. میزاریم به جوش بیاد و سس ما غلیظ بشه .

۱۲. مرغ رو تو دیس میچینیم و روش این سس خوشمزه رو میریزیم.

۱۳. پیشنهادم اینه که با برنج زعفرانی میل بشه.


نوش جان 

پینوشت:

گاهی باید ساکت شد، و غرورتان رو ببلعید و بپذیرد که اشتباه کردید . این تسلیم شدن نیست، یعنی بزرگ شدن !

Monday, November 25, 2013

مهمانی جواد پارتی و ایران به سبک قدیم در آلمان




دلم میخواد از جزئیات مهمونی بگم که شاید واسه بیشترتون یه ایده خوب باشه. چند وقت پیش وقتی میخواستیم دوستامون رو دعوت کنیم، دلم میخواست این مهمونی کاملا فرق داشته باشه با همه مهمونیهایی که تاحالا داده بودیم و واسه ما که به دور از ایران هستیم یاد آوری فرهنگ اصیل ایرانی از لباس پوشیدن بگیر تا سرو غذا و موسیقی میتونه یه شب کاملا خاطره انگیز باشه. دو تا انتخاب گذاشتم واسه مهمونها یا  پوشیدن لباس به سبک ایران قدیم یا هم به سبک جوادی  .

من و همسرم به این نتیجه رسیدیم که لباس به سبک ایرانی اصیل ، ایران قدیم بپوشیم نه جوادی و همسرم از یه هفته پیش تو فکر این بود که چه نوع لباس و ریش یا سیبیلی بزاره که نشون از یه ایرانی داش مشتی بده واون روز موهاشو با وسواس خاصی فوکلی کرد و پریشون انداخت روی پیشونیش. واسه من هم لذتی داشت پوشیدن چادر رنگی به همراه روسری ( زیر چادر ).  خلاصه یه گوشه خونه رو پشتی گذاشتم و آماده کردم که رو زمین بشینیم، قلیون هم واسه آقایون تدارک دیده بودیم . مهمونها یکی یکی امدند و با در باز شدن خونه با یا الله یا الله میومدند تو ، بعضی از دوستامون که خیلی با هم صمیمی هستیم واقعا سنگ تموم گذاشته بودند و لباس های بی نهایت زیبایی مناسب اون شب پوشیده بودند بعضی هاشون هم خیلی خیلی لطف کرده بودند و حسابی وقت گذاشته بودند طوری که تا درو باز میکردیم از خنده  منفجر میشدیم با دیدن تیپی که زده بودند.. آهنگ دلنشین ایرانی قدیم تو فضای خونه موج میزد اون شب ، لفظ فقط لفظ داش مشتی ها بود و عشوه های زنان ایرانی. پیش غذا،غذای اصلی و دسر کاملا ایرانی سرو شد اونم روی زمین.آبگوشت رو با قابلمه گذاشتیم وسط سفره پیاز رو هم با مشت کوبوندیم واییییییی عالی بود همه چی ،لذتی که اون شب همه ما از خوردن غذا های ناب ایرانی کردیم  باور کنید هیچ شبی اونقدر شاد نبودیم و اون شب شد یه شب خاطره انگیز و متفاوت واسه همه ما .

این هم پیامی بود که یه هفته قبل از مهمونی برای تک تک دوستامون فرستآدیم و دعوتشون کردیم. واستون اینجا گذاشتم تا ایده بگیرید و همچین مهمونی هایی هم به پا کنید تا  با همه مهمونیهای شسته و روفته، تجملاتی، پر استرسی که تاحالا داشتید فرق داشته باشه .

به نام سه جیم

جواد ، جعفر، جانعلی،

رفقای عزیز شما دعوت شدید از طرف داش ....و عیالش به جواد پارتی در ۱۶ نوامبر از ساعت ۷ شب . مشخصات این پارتی بدین صورت میباشد:

مهمانهای عزیز همه باید لباس به سبک ایران قدیم یا جوادی بپوشید و آرایش خز داشته باشید.

موزیک شب : آهنگهای سلطان جواد یساری، عباس قادری و همخوانی آهنگ بسیار زیبا و دلنسین استاد جلال همتی مهوش پریوش ( مهوش پريوش چه بد کرد! غلط کرد شوور کرد! همه را دربه در کرد!).

رقص : داش مشتی،بابا کرم، بندری، جواتی .....

تكه كلامها: هوچیكتیم، نكرتیم و عزت زیاد، فدایی داری!!


منوی غذا 
سرو غذا روی زمین رو سفره ( پیاز باید توسط صاحبخونه با مشت کوبیدهمیشه به عنوان آغاز )
پیش غذا : کشک بادمجون ، ماست و خیار ویژه، سبزی خوردن ، ترشی لیته 
غذای اصلی : آبگوشت 
پس غذا : شله زرد یا حلوا 
سرو غذا از ساعت۷:۳۰ شب شروع میشه پس لطفا قبل از۷:۳۰ حضورتون رو اعلام کنید.

عزت زیاد.







کشک بادمجون 


 گوشت کوبیده شده آبگوشت 



ماست که مخلوط شده بود با خامه فرم داده شده, سیر, گردو.


























در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .



Thursday, November 21, 2013

براي خود خود تو




براي تمام دوستانم، براي خود خود تو،

شايد تو خيلي آدم معروفي نباشي تو اين دنيا امااااا تو زندگي من خيلي انسان مورد توجه اي هستي واسم، چون من با تو ياد گرفتم كه چطور انتقاد كنم ، قدردان باشم، مهر بورزم، تلاش كنم، شاد كنم.... 
سپاسگذارم ازت بابت اين همراهي و اين كه اين صفحه رو واقعا متفاوت ساختيم با هم ديگه، فضايي صميمانه اي كه تو اين پيج هست رو از تو دارم. 

شاد باشي



در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .

Tuesday, November 19, 2013

خشونت كلامي و راه حلهايي براي نجات از آن






















پست امروز در مورد آشپزى نيست و يه پست روانشناسيه. پارسال همين موقعه وقتي واسه ٦ ماه تو دانشگاه اترخت هلند بودم ، تحقيقاتم روي خشونت روي زنهاي ايراني بود و امروز دلم ميخواد در مورد يكي از مهمترين مشكلات ما زنان ايراني حرف بزنيم :

خشونت كلامي و راه حلهايي براي نجات از آن

هميشه خشونت ها روابط رو خراب ميكنه داغون ميكنه واز بين ميبره. بيشتر ماها فكر ميكنيم خشونت هاي خانگي مثل كتك زدن بدترين نوع خشونت ميتونه باشه اما ميدونيد واقعيت چيه؟ خشونت هاي كلامي از خشونتهاي كتك كاري هم بيشتر تأثير داره رو روان آدم. خشونت بدني اثرش بعد چند روز از بين ميره اما اين فحش و بي حرمتي هاست كه روزها و شايد ماها تو روان ما به طرز دردناكي جا خوش كنه. چند تا راه حلي كه مفيد ميتونه باشه واسه اين كه در امان باشيم از خشونت كلامي رو من اينجا از ديد روانشناسي ميگم. 

* تشخيص اينكه در شرايط و محيط خشونت داريد قرار ميگيريد اولين قدمه واسه دور شدن از اين آسيب روحي رواني و جسمي، حالا چطور؟ طرف مقابلمون شروع ميكنه به بهانه گيري، سرزنش ما، گير دادن هاي نا به جا...  تنها زماني كه حدس زديد داريد وارد بازي خطرناكي ميشيد يه قدم جلو هستيد كه شرايط رو به نفع خودتون تمام كنيد. پس يه نفس راحت بكشيد تازه شروع بازيه.  

* سعي كنيد از هسرتون در اون لحظه دوري كنيد و به هيچ عنوان أجازه نديد كه طرف مقابلمون اين حس رو داشته باشه كه مارو تحت تاثير ميتونه قرار بده با حرف هاي نيش دارش. اون موقعيت و اون مكان رو بلافاصله ترك كنيد و خودتون رو مشغول كنيد با يك كار ديگه و سعي كنيد حرف هاي كه مثل بمب داره ميباره رو روح و روانتون رو نشنويد. اگه زير يك سقف هستيد بريد تو يه اتاق ديگه و يا براي چند لحظه خونه رو ترك كنيد. اما قبل از اينكه اون محيط رو ترك كنيد با صداي آروم بگيد كه ترجيح ميديد كه دورشيد تا بيشتر از اون موجب ناراحتي اول اون طرف مقابلتون نشيد و بعدش شكست دل خودتون.

* بريد پيشش بعد از اينكه حس كرديد اروم شده و بهش بگيد كه چقدر احساس بدي داشتي وقتي قرباني حرف هاي تندش بوديد و چقدر شما رو از لحاظ احساس ، رواني، و بدني تو شرايط بدي قرار داد. بذاريد بدونه چقدر ناراحت بوديد و بهترين راه تو اون شرايط كنار رفتن از بازي خشم و عصيان بود. 

* بهش بفهمونيد كه اين شرايط به خاطر مشكل رفتاري كه اون داره هست و در اكثر مواقعه شما بي تقصيريد، هيچ وقت نذاريد حرف هاي تند و مرداب گونه اون اعتماد به نفس شما رو پايين بكشه. به نداي درونتون اعتماد كنيد و نذاريد حرف هاي طرف مقابلتون شما رو شكست بده.

* يه راه ديگه اي كه پيشنهاد ميكنم  ديدن يك روانشناس و يا مشاوره كه تو اين مشكل از راه تخصصي كمك كن به شما. خودتون تشخيص بديد كه چه عواملي نقطه شروع ايجاد همچين وضعيتي شده اعتياد، بي كاري، استرس، بي پولي .... سعي كنيد كه يه راه حل واسش پيدا كنيد. 

* و اماااااااا اگه فكر كرديد كه همه تلاشتون رو كرديد و همه راهايي منطقي رو امتحان كرديد و سختي كشيديد اما هيچ چيز عوض نشد و شما همچنان زير بمباران فحش و دعوا هستيد بايد اخرين و سخت ترين تصميم رو گرفت و اون هم جدا شدن و رها شدن از اين شرايطه. تصميم سختيه به خصوص واسه ما زنهاي ايراني  كه شرايط سختي رو بايد تحمل كنيم بعد از جدا شدن ، اما بايد از بين دو گزينه يكي رو انتخاب كرد يا ادامه رابطه با اين فرد و يا احترام به خود. 

* وقتي تصميمتون رو گرفتيد جدي باشيد، اين باعث ميشه كه طرف مقابلتون بفهمه كه اين دفعه واقعا همه چيز جديه و شما تصميمتون رو گرفتيد. اگر چه تو اين مرحله هم هنوز شرايط واسه تغيير وجود داره، واسه اينكه همسرتون بگه فهميده كه اشتباه كرده و يه شانس ديگه بهش بديد تا بهتون نشون بده و اثبات كنه. پيشنهاد من اينه كه اگه احتمال ميديد حتي ١٠ درصد كه شايد با دادن اين شانس زندگي جديدي رو با همسرتون شروع ميكنيد حرف ها و قول هاشو باور كنيد و براي اخرين بارررررررر يه فرصت ديگه بهش بديد و خوشبين باشيد! دوباره كمكش كنيد تا بتونه نقاط ضعفش رو از بين ببره و امااااااا اگه بعد از دادن اين شانس و فرصت باز هم هيچ تغييري نكرد ديگه اين دفعه راه بازگشتي نيست و جدا شدن ميتونه آخرين راه باشه. 

به اميد اينكه هيچ زن ايراني تن لطيفش گلگون كبود نشه و باهاش با احترام برخورد بشه.


پینوشت:

پرنده ای که پرواز بلد نیست،به قفس میگه "تقدیر" !


در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .

Sunday, November 10, 2013

بهترین برنامه رایگان بدنسازی دنیا




دلم میخواد به تک تکتون معرفی کنم این خانوم بسیار معروف رو تو دنیا یوتیوب و تو دنیا بدنسازی . این خانوم یکی از پر طرفدار ترین کانال های یوتیوب رو داره که بدون هیچ هزینه ای بهترین برنامه های ورزشی و بدنسازی رو به تمام مردم دنیا ارایه میده ، واقعا بینظیره تو کارش .......

با یکی از معروفترین برنامه هاش که لینکش رو پایین میزارم به مدت ۱ ماه میتوندی برنامه ورزش و بدنسازی ۱ ماهش رو انجام بدید و بعد یک ماه تفاوت خیلی زیادی رو تو اندام خودتون حس کنید.
 برنامه های بدنسازی متفاوت داره اما برای شروع کار میخوام با این برنامش که بسیار هم مورد استقبال قرار  گرفته شروع کنیم.

از روز اول تا روز ۳۰  که شامل ۴ هفته هست همه ویدئو ها تو وبسایتش گذاشته و شما میتونید هر روز ویدئو اون روز رو بزارید و انجام  بدید .

کمتر از ۳۰ دقیقه وقتتون رو میگیره و واسه هر قسمت بدن تمرینات ویژه ای داره، مهم نیست که زبان انگلیسی بلد نیستید مهم اینه که حرکتی رو که میبینید داره انجام میده رو شما درست انجام بدید.

این هم لینک برنامه ۳۰ روزش :


تو وب سایتش قسمت Workout Videos که برید میتونید همه سری های ورزشیش  که تک تکشون بی نظیر هستند رو تو قسمت Series ببینید و هر کدوم رو خواستید شروع کنید به انجام دادن.

من با این که همیشه ورزش میکنم اما میخوام از فردا سری مبتدی ها یا همون beginners رو شروع کنم تا به نوبت به سری های دیگه برسم. اگه شما هم پایه هستید پس بزن قدش .....با هم دیگه تموم میکنیم ۳۰ روز رو.


شاید نتونید همیشه ان لاین حرکات ورزشی رو انجام بدید و بخواهید که تو کامپیوترتون ذخیره کنید، فکر اون رو هم کردم براتون ،اگه از برنامه اینترنت دانلود منجر استفاده میکنید که به راحتی میتونید دانلود کنید در غیر این صورت با دیدن این ویدئو به راحتی و آسونی یاد میگیرد که چطوری بدون هیچ برنامه ای ویدئو ها رو به راحتی دانلود کنید. 

لینک آموزش :


  باتشکر از Ehsan Soodmand برای آموزش این روش خوب.


 این هم کانال یوتیوب این خانوم بینظیر  :


 و این هم صفحه فیسبوکش:


پینوشت:

به امید سالم زیستن و تندرستی همه خانوم های زیبای ایرانی



در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .

Friday, November 8, 2013

کیک موز شکلاتی ماربل





























این کیک شکلاتی موزی ماربل به سرعت زیادی جاشو تودل  آشپزخونه من واسه همیشه باز کرد. اولین باری بود که امتحانش میکردم و اولین تیکه ای که گذاشتم تو دهانم گفتم خوده خودشه همون چیزی که مورد تایید من میتونه باشه اونم صد در صد .
یک کیک خوشمزه با طعم موز و شکلات که خیلی لطیف و نرمه وبه خاطرداشتن موز مقویه هم واسه ماها هم واسه بچه هامون.
این شد پروژه یه غروب شکلاتی موزی منو رونیکادر حالیکه که جفتمون خسته اما شاد رسیدیم خونه و قبل از اومدن بابای خونه تمام خونه بوی زندگی گرفت .

مواد لازم :
آرد ٢ پیمانه 
تخم مرغ درشت ٤ عدد (همدمای اتاق)
شکر قهوه ای یا سفید ١/٢ پیمانه 
موز له شده ٣ عدد 
نصف پیمانه گردو یا فندوق خورد شده 
روغن مایع  ١/٢ پیمانه 
کره آب شده ١/٢ پیمانه 
شکلات کاکائویی آب شده نصف پیمانه ( میتونید از شکلات نوتلا که ٢ قاشق شیر اضافه کردید و کمی گرم کردید هم استفاده کنید)
آب لیمو تازه ٣ قاشق غذاخوری ( میتونید از آب لیمو غیر تازه هم استفاده کنید )
وانیل ١ قاشق چایخوری 
بکینگ پودر ٢ قاشق چایخوری
سس شکلات مقداری ( دلبخواهی  )


مثل همیشه فر رو روشن میکنیم با دمای ٣٥٠ درجه فارنها یت یا ١٧٥ درجه سانتگراد.



همه مواد خشک مثل آرد، شکر، بکینگ پودر، از جمله گردو یا فندوق رو با هم اضافه میکنیم.




آب لیمو رو با کره آب شده قاطی میکنیم و میزاریم کنار.



شکلات رو هم آب میکنیم یا تو ماکروفر یا هم به روش بونماری روی کتری آب جوش.

حواستون باشه شکلات تو ماکروفر به مرحله جوش نرسه و فقط گرم و آب بشه .

 با همزن دستی یا برقی و یا غذا ساز تخم مرغ , روغن مایع , مخلوط کره و آب لیمو باضافه وانیل رو با هم مخلوط میکنیم برای ٢ دقیقه با دور متوسط.


موز له شده رو اضافه میکنیم و باز به مدت ٢ دقیقه مخلوط میکنیم. 


مواد خشک رو قاطی مخلوط مایع میکنیم و واسه کمتر از ١ دقیقه هم میزنیم .

نکته:
تو این مرحله نباید زیاد هم بزنیم چون بکینگ پودر خاصیت شو از دست میده, همین که دیدیدم مواد یه دست شده کافیه.


 میریزم تو قالبی که از قبل گریس کاری شده با کره ودر نهایت آرد پاشی شده .

من اگر چه قالبم نچسبه اما گاهی وقتها کمی کیکم میچسبه واسه همین گریس کاری و آردپاشیش کردم.

 شکلات آب شده رو میزریم روی مخلوط کیکمون.



و با نوک چاقو یا کبریت به آرومی مخلوط میکنیم شکلات رو با مخلوط کیک و طرح میندازم.

یه کار خیلی ساده و لذت بخش.

میزاریم تو فر داغ به مدت ٥٠ تا ٦٠ دقیقه.

بعد ٤٥  دقیقه با چوب کبریت وسط کیک فرو میکنیم اگه تمیز اومد بیرون کیک ما آمادست در غیر این صورت هر ٥ دقیقه امتحان میکنیم.

خوب کیک ما امادست میزاریم به مدت ١٥ دقیقه تا سرد بشه و بعد ازقالب جدا میکنیم. من کمی سس شکلات مایع روی کیک ریختم .

نوش جان 





پینوشت:


خدا دوستت داره حتی قبل از این که قبولش داشته باشی به عنوان یک ناجی تو اوج ناامیدیهات  .



در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .

Tuesday, November 5, 2013

سمبوسه Chef Osama





 



پرده اول :
داشتم تو دنیا آشپزی در به در دنبال یک رسیپی خوب و اسون واسه درست کردن سمبوسه بودم که چشمم به یکی از مشهورترین آشپز های عرب افتاد Chef Osama که یک رسپی خیلی خوب و آسون واسه درست کردن سمبوسه داره که انگار خیلی هم پر طرفداره . 

پرده دوم :
ساعت ٤ غروب بود ( من تو آفیس خودم تو دانشگاه  و جناب همسر هم تو آفیس خودش توی دانشگاش ) یه لینک فرستادم برای آقای همسر و گفتم نظرت چیه واسه شام امشب ؟؟؟ هنوز چند ثانیه نشده بود که  جواب داد عالیه ...... پس پروژه شام شب مورد تصدیق قرار گرفت.

پرده سوم :

ساعت ٦ غروب بود که رسیدیم خونه و دست بکار شودیم واسه درست کردن این سمبوسه به همراهی دست های کوچولوی رونیکا واسه ورز دادن خمیر.  زمان به سرعت برق و باد گذاشت و ونتیجه  یک شام خانوادگی شد که میشه گفت خوشمزه ترین شام اون هفته بود .

از مهمترین ویژگی این سمبوسه ینهه که خمیرش احتیاج به این نداره که استراحت کنه و بلافاصله امادست و خیلی زود و سریع آماده میشه این سمبوسه.

 در اینجا دو نوع سمبوسه رو من واستون گذاشتم یکی سمبوسه سیب زمینی و یکی سمبوسه گوشت.  شما میتونید هر کدوم رو که دوست داشتید درست کنید و با توجه به سلیقتون مواد دیگه ای اگه دوست داشتید اضافه کنید.

خوب بریم واسه درست کردن سمبوسه که برای ٣ نفر کافیه.

مواد لازم برای مواد داخله سمبوسه گوشت 
گوشت چرخ کرده نیم کیلو 
پیاز ١ عدد درشت 
سیر چند حبه 
روغن زیتون یا روغن مایع ٢ قاشق غذاخوری 
نمک و فلفل سیاه و قرمز به مقدار کافی 
ادویه مثل دارچین، زردچوبه، زیره سبز ... دلبخواهی 

مواد لازم برای سمبوسه سیب زمینی 
سیب زمینی آب پز ٣ عدد درشت 
پیاز سرخ شده ٢ عدد درشت 
پیازچه به مقدار کافی ( دلبخواهی )
نمک و فلفل قرمز و سیاه به مقدار کافی 
روغن زیتون یا مایع ۲ قاشق غذاخوری 

مواد لازم برای خمیر :
آرد معمولی ٣ پیمانه 
نمک ١/٤ قاشق چای خوری 
روغن مایع نصف پیمانه 
آب ١ پیمانه 
روغن مایع به مقدار کافی برای سرخ کردن 



من اینجا پیاز و سیر رو سرخ کردم بهش ادویه که دوست داشتم  رو اضافه کردم , میتونید مقدار فلفل بیشتر ویا  کمتری بریزید منتها من چون خیلی غذای تند دوست دارم خیلی فلفل قرمز ریختم البته واسه رونیکا جدا کردم.
 وقتی پیاز کمی تفت خورد با ادویه و نمک, گوشت چرخ کرده رو اضافه کردم وشعله گاز روزیاد کردم تا گوشت آب نندازه و سرخ بشه حدود ٥ تا ٧ دقیقه تفت دادم . خوب مخلوط گوشت ما آمادست .


 واسه مخلوط سیب زمینی , سیب زمینی ها رو آب پز کردم, قطعه قطعه کردم بهش نمک و فلفل و روغن اضافه کردم ,همچنین پیازی که سرخ کرده بودم. پیشنهاد میکنم هر چی مقدار پیاز سرخ شده بیشتر باشه خوشمزه تر میشه.
من  مقداری پیازچه ریز شده هم اضافه کردم.

خوب وقتی این دو تا مخلوط رو آماده کردیم میریم واسه درست کردن خمیر که خیلی راحت درست میشه .



آرد و نمک رو مخلوط میکنیم یا با همزن دستی  یا غذا ساز دور کند به مدت ٥٠ ثانیه .




آب و روغن رو اضافه میکنیم و میزاریم رو دور متوسط غذا ساز یا همزن برقی تا واسه ١٠ دقیقه هم زده بشه .
نباید کمتر از ۱۰ دقیقه هم بزنید این از نکات مهم این دستور خمیره.

پیشنهادم اینه که از غذا ساز یا دستگاه خمیرزنی استفاده کنید چون با دست کار سخت تره و باید مدت بشتری با دستتون ورز بدید ( حولوحوش ١٥ دقیقه ) و درثانی خمیر به دستتون میچسبه و مجبورید هی آرد خشک اضافه کنید و این از کیفیت خمیر کم میکنه و خمیر لطیفی نخواهید داشت. 

 اما خوب اگه فکر میکنید که بازم میتونید انجام بدید وقول بدید که آرد اضافه نمیکنید, از همه مهمتر  زور و بازو دارید یا علی !


بعد ١٠ دقیقه همچین خمیر زیبا و فرم گرفته ای دارید .


خمیر رو رو سطح کارمون که آرد پاشیدیم میزاریم و تقسیم میکنیم به توپ های کوچیکی به اندازه یه پرتقال کوچیک.



هر کدوم از اون توپ هارو وردنه میکنیم به صورت شکل بالا که ضخامتش ١/٢ سانتیمتر باشه .



از واسط نصف میکنیم.



و یکی از اون خمیر ها رو که نصف کردیم به این صورت روی هم قرار میدیم که مثل یه جیب میمونه و قراره توش پر بشه از چیز میزهای خوشمزه. با انگشتمون کمی خیس میکنیم لبه های خمیر رو تا خوب به هم بچسبند.


میگیریم تو دستمون و توش پر میکنیم از مخلوط گوشت یا سیب زمینی. 
هیچ چیز واسه من لذت بخشتر از آشپزی بدون دستکش نیست اما اگه میبینید اینجا دستکش دارم بخاطر حساسیتی هستش که دستم داره واگر نه از من به شما نصیحت عشق کنید با دست های تمیز اما بدون دستکش تو آشپزی .



خوب در جیب رو میبندیم .


با انگشتمون کمی خیس میکنیم لبه های خمیر رو تا خوب به هم بچسبند.
با چنگال فشار میدیم روی خمیر رو تا هم طرح بدازه و هم این که لبه های خمیر خوب به هم بچسنبد.





و همین مراحل رو با مخلوط سیب زمینی انجام میدیم.



روغن رو میزاریم حسابی داغ بشه خیلی خیلی داغ...............

اگه روغنتون به اندازه کافی داغ نباشه خمیر نرم و نپخته ای خواهید داشت که روغن توش نفوذ کرده. توی یک قابلمه کوچیک ترجیحا بپزید تا ارتفاع داشته باشه واسه روغن و وقتی سمبوسه رو میندازید تو روغن غوطه ور بشه.

میزاریم رو شعله متوسط  رو به پایین و تا دیدیم که سرخ شد از تو روغن در میریم و میزاریم رو دستمال آشپزخونه یا صافی تا روغن اضافیش گرفته بشه.

خوب سمبوسه ما واسه سرو آمادست باید داغ داغ خورده بشه به همره سس .
 نوش جان شما و خونواده ، دوستانتون.

شاد باشید 










در صفحه فیسبوک من همیشه با من باشد .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...